Canyon lanceert de 2020 Lux en Exceed XC race mountainbikes

Beide modellen zijn opgefrist met nieuwe componenten voor nog betere prestaties. 

Canyon Exceed WMN

Dit jaar was een succesvol jaar voor de Canyon pro rijders op de Lux en Exceed. Met twee wereldtitels in XCO en XCM, een Europese titel bij Cross-Country, een zilveren medaille op het WK Marathon, winst in de U23 World Cup in het algemeen klassement en een groot aantal XCO en short track overwinningen was het bekers tellen bij Canyon. Het geheime wapen van Pauline Ferrand-Prévot, Ronja Eibl, Kristian Hynek en Mathieu van der Poel? De Lux en de Exceed cross-country wedstrijd bikes.

Canyon Lux

De Lux was in 2019 een totaal nieuwe release, de 2020 modellen zijn opgefrist met nieuwe componenten voor nog betere prestaties. De Lux CF SL bikes worden nog steeds met 110 mm veerweg in de voorvork uitgerust in verschillende uitvoeringen. En een aantal modellen beschikken over de nieuwe Shimano 12-speed XT groep en de nieuwe RockShox SID Select vork. 

VDS

Canyon Lux CF SLX 9.0 Race Ltd.

De Lux CF SLX topmodellen zijn met een veerweg van 100 mm in de voor en achter vering de pure racemonsters. De 9.0 Team versie is volledig ‘ready to race’ in de Corendon-Circus team uitvoering waar Mathieu van der Poel mee rijdt. En als we het hebben over topmodellen, de Lux CF SLX 9.0 Race Ltd. beschikt over de SRAM XX1 Eagle AXS groep. De Lux CF familie wordt uitgebracht in 7 modellen, inclusief een WMN model speciaal voor de dames, en een frame set. Ze zijn geprijsd tussen €2,899 - €6,999*, met een gewicht vanaf 10.1 kg.

Canyon Exceed

Na een recent gewonnen zilveren medaille op het WK 2020 is de Exceed klaar voor het nieuwe seizoen. De range bestaat uit 9 modellen, inclusief twee specifieke WMN modellen.

Andora

Canyon Exceed CF SLX 9.0 Race

Met Reynolds carbon wielen voor een prijs van €2,699* is de Exceed CF SL 7.0 een bewijs van Canyon om zijn zelf gestelde doel om de optimale prijs kwaliteit verhouding te leveren. Het topmodel in de 2020 modellen is de Exceed CF SLX 9.0 Race Ltd., met SRAM XX1 Eagle AXS elektronisch schakelen. Prijzen variëren van €1,699 tot €5,999*, het gewicht vanaf 8.9 kilo.

Alle Lux en Exceed modellen zijn vanaf 10 oktober uit voorraad beschikbaar op canyon.com 

Labels

LEES DIT HIERNA

Gravelracen met de Isaac Hadron Xplore

Afgelopen jaar zagen we bij Isaac de carbon Torus gravelbike al voorbij komen en het…

LEES VERDER

Merida eONE-FORTY en eONE-SIXTY Limited op VeloFollies

Op de komende editie van VeloFollies (17 – 19 januari) in Kortrijk is de stand van Merida het…

LEES VERDER

LEZYNE Pocket Drive: Compact formaat en geschikt voor hoge druk

Daarnaast zit deze pomp vol met handige innovaties, zoals de geïntegreerde ABS Flex Hose, ontworpen…

LEES VERDER