Nieuwe sponsor en rijder voor Mountainbiketeam Bart Brentjens

Op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag presenteerde Bart Brentjens vrijdag zijn plan voor het olympisch jaar 2020, met daarbij ook het nieuwe logo en tenue van zijn mountainbiketeam. Ook werd de ondertekening van de Zuid-Afrikaanse Mariske Strauss aangekondigd. 

Mountainbiketeam Bart Brentjens
Brentjens overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe teamshirt

Aanleiding voor de presentatie is het sponsorschap van PostNL: naast CST en Bafang prijkt nu ook de naam PostNL op de kleding van het succesvolle sportteam. PostNL neemt het sponsorschap over van Sandd.

Road to Tokyo

“We zijn er erg trots op dat we PostNL als sponsor van ons team kunnen verwelkomen”, vertelde teammanager Bart Brentjens. De fiets is voor PostNL net zo onmisbaar als voor ons: we gebruiken de fiets allebei om ons doel te bereiken. Voor ons team is dat doel onder meer een medaille tijdens de Olympische Spelen in Tokyo later dit jaar. Onze rijders Anne Tauber (Nederland) en Yana Belomoina (Oekraïne) hebben zich al gekwalificeerd, de andere rijders strijden nog tot eind mei voor kwalificatie. Het vertrouwen en enthousiasme van PostNL geeft ons positieve energie op ons pad naar Tokyo.”

Goede match

Brentjens overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe teamshirt aan Resi Becker, directeur Mail NL van PostNL. Becker: “Door de overname van Sandd neemt PostNL vanaf 2020 ook het sponsorschap van het mountainbiketeam van Bart Brentjens over. We zijn er trots op om dit team, onder leiding van de allereerste winnaar van de olympische gouden medaille ooit in deze snel groeiende sport, te gaan ondersteunen. De fiets is heel belangrijk voor PostNL: onze collega’s gebruiken al meer dan een eeuw de fiets om post en nu ook pakketten te bezorgen. Dankzij de snelle opkomst van de e-bike en de e-cargobike wordt de fiets ook steeds belangrijker in ons bezorgmodel, dat daarmee ook steeds duurzamer wordt.”

Zeven renners

De nieuwe officiële naam van het team luidt nu CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Dit team behoort al jaren tot de internationale top van het mountainbiken en bestaat momenteel uit 7 rijders: Yana Belomoina (Oekraïne), Anne Tauber (Nederland), Mariske Strauss (Zuid-Afrika), Sebastian Fini Carstensen (Denemarken), Martins Blums (Letland), David Nordemann (Nederland) en Kjell van den Boogert (Nederland, e-mountainbike). Nederlands kampioen Anne Tauber en David Nordemann waren deze dag in het nieuwe tenue aanwezig.

Mariske Strauss maakt de overstap van Silverback en is drie keer Zuid-Afrikaans XC-kampioen. Ze behaalde vorig jaar haar beste WK-resultaat ooit met een 13e plaats in Vallnord en eindigde het seizoen op een 30e plaats in het algemeen klassement.

LEES DIT HIERNA

Een blik in de keuken van Reysport

In het Zeelandse dorpje Wolphaartsdijk (nabij Goes) worden we welkom geheten door Kees Reijnhout…

LEES VERDER

Op pad met de Garmin Edge Explore

En dat is waar het in ons geval om gaat, het grotere scherm. We rijden namelijk aardig wat GPX…

LEES VERDER

VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

MTB Award Elite-mannen De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (…

LEES VERDER